http://eletero-haz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/863919slide1.jpglink
http://eletero-haz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/942538__leter__h__z_slide1.jpglink
http://eletero-haz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/339553__leter__h__z_slide2.jpglink
Természetgyógyászok klubja Bioenergetika
Bánszky Judit

Bánszky Judit

Reflexológus, Életmód tanácsadó- és terapeuta, Alternatív mozgás- és masszázs terapeuta, Fitoterapeuta, Akupresszőr, Alternatív fizioterapeuta, Szemtréner, ETI vizsgaelnök, vizsgáztató és szakértő, a Komplementer Medicina Szakmai Kollégiumi Tagozat Tanácsadó Testületének tagja. A Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek tudományos Egyesületének elnöke,

 
 
Az Életerő újság fő-, és felelős szerkesztője.
 
A Reflexológia, az Életmód tanácsadó és terapeuta tanfolyam oktatója.
 
Az Életmód-jóga tábor szervezője, vezetője, oktatója.
 
Jógatanfolyam oktatója.
 
Az ÉLETERŐ újság főszerkesztője

Az Első Magyar Reflexológiai Társaság elnöke

Önéletrajz

1972-ben kerültem kapcsolatba Dr. Oláh Andorral és családjával.

Szakmai szempontból Dr. Oláh Andor meghatározója lett további életemnek. Őt tekintem mesteremnek, tanítómnak.

 

1973-ban ismerkedtem meg a talpmasszázzsal Eunice Ingham könyvén keresztül, legnagyobb fiam betegségével kapcsolatban.

Ezután nagy hittel és lelkesedéssel vetettem magam a természetgyógyászati módszerek minél alaposabb megismerésébe.

Dr. Oláh Andor mellett dolgoztam, és betegeit segítettem a gyógyulás felé vezető úton. Ő ekkor már „Életreform Klubokat” vezetett Budapesten és Szentendrén. Itt kezdtem el munkásságom.

 

1985-ben Dr. Oláh Andor javaslatára - mivel már kellő ismerettel-tapasztalattal rendelkeztem- oktatni kezdtem Magyarországon és Szlovákiában a láb/kéz- reflex-zóna masszázst, a helyes életmódot, az egészséges táplálkozást.

 

1985-tõl több ezer hallgatót készítettem fel - munkatársaimmal együtt- a holisztikus szemléletű munkára.

 

Az ország egész területén oktattam és vizsgáztattam - reflexológia, fitoterápia, táplálkozástan, általános természetgyógyászati alapismeretek stb. területeken- Dr. Oláh Andorral, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete képviseletében (Szeged, Debrecen, Miskolc, Hatvan, Győr, Kaposvár, Pécs, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas stb. és Szlovákiában is: Párkány, Komárom stb.).

 

1990-ben a budapesti Egészségügyi Szakközépiskolában reflexológiát, általános természetgyógyászati ismereteket tanítottam, és többször hívtak meg általános iskolákba, óvodákba klubbokba az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati oktatására. Sok ezer tanítványom dolgozik az országban és az ország határain túl is. A reflexológia tanfolyam oktatási anyagát Dr. Oláh Andorral együtt dolgoztuk ki, én a reflexológia, Oláh Andor az Általános természetgyógyászati részt, saját tapasztalatainkra, és külföldi-belföldi irodalmakra támaszkodva.

 

1989-ben írtam jegyzetet a reflexológia oktatásához, amit 1991-ben átdolgoztam, sok gyakorlati tapasztalattal kiegészítettem.

Jegyzetem alapján dolgoztuk ki prof. dr. Török Szilveszterrel, Dr. Patkó Katalinnal, Koller Judittal és munkatársainkkal a reflexológus szak követelményrendszerét, vizsgakérdéseit. Az ETI-ben (Egészségügyi Továbbképzõ Intézet) a jegyzetem a reflexológus szakterület ajánlott irodalom.

Ezt a jegyzetet átdolgozva - javítva - kiegészítve azóta is használjuk tanfolyami jegyzetként.

A jegyzethez 120 perces talpmasszázs videokazettát, kéz- és lábtérképet/színes posztert is készítettem a tanulás megkönnyítésére.

 

Tanfolyamaimat a Dr. Oláh Andortól tanult holisztikus szemlélet szerint építem fel.

Fontosnak tartom, hogy aki segítségre szoruló emberrel foglalkozik -„gyógyít”- annak ne csak egysíkú tudása legyen, hanem képes legyen átlátni a hozzá forduló ember helyzetét, és képes legyen a megoldásban segíteni.

 

1995-ben megpályáztam, és elvégeztem a Népjóléti Minisztérium által szervezett salgótarjáni MESTER-kurzust. Itt három előadást tartottam a reflexológia, talp-kéz masszázs, és a Dr. Oláh Andor féle reformtáplálkozás témában.

 

A salgótarjáni Népjóléti Képzési Központ által 1998-ban megjelentetett, Dr. Tamasi József által szerkesztett Természetgyógyászati Alapismeretek című jegyzetben három fejezetrészt írtam a fenti témákban.

 

Az 1987-ben alakult a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete, vezetőségi tagja, illetve a reflexológia szekció vezetője lettem. 1992-tõl vagyok az Egyesület titkára, 2018-tól az Egyesület elnöke.

Az Egyesületben Klubot működtetünk, minden hónapban egyszeri alkalommal, melyen a szakma elsőrangú képviselői tartanak előadást. Klubunk nagy népszerűségnek örvend tagjaink, pártoló tagjaink körében.

 

Többször meghívtak természetgyógyász-életmód napra reflexológia, táplálkozási ismeretek, általános természetgyógyászati ismeretek stb. témakörökben előadást tartani.

 

1990 óta vezetek, szervezek életmód-életreform és jóga tábort, ahol a táborlakókat a helyes, természetes táplálkozás, életmód tudományába vezetem be.

 

1993-ban Dr. Oláh Andorral és munkatársainkkal megalapítottuk az ÉLETERÕ című természetgyógyászati havilapot. 1994 óta az ÉLETERŐ című folyóirat fő-, és felelős szerkesztője vagyok. Szakmai cikkeim itt is évek óta megjelennek. Rendszeresen írok szakcikkeket a reflexológia és a helyes táplálkozás, életmód területéről.

 

1998 januárjától 2000 februárjáig a BLIKK című lapban a természetgyógyászati rovatot szerkesztettem, írtam.

 

A Kiskegyed c. lapban is írtam a reflexológiával, természetgyógyászattal kapcsolatos cikkeket. Cikksorozatom jelent meg a Diéta és Fittness című magazinban. Ezen kívül a Kisbaba című lapban és szentendrei lapokban is publikáltam.
Évek óta írok cikkeket a KINEZIOLÓGAI magazinba is. Többször szerepeltem rádióban-, TV-ben, szakmai jellegű műsorokban.

 

2000 szeptemberében Dániába hívtak meg a Nemzetközi Reflexológiai Konferenciára.

A 220 órás Komplex Természetgyógyászati tanfolyam szervezője, irányítója és egyben oktatója is vagyok. A reflexológia tanfolyamokat jelenleg is szervezem, vezetem a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületében.

 

Megszerveztem és irányítom a kiképzett reflexológusok továbbképzését, és az Egyesületünkben működő reflexológusok klubjának működését.

 

Foglalkozom a Dr. Oláh Andor elvein nyugvó táplálkozással, különösen a gyermekek vonatkozásában.

 

2002 óta jógát oktatok Szentendrén, Pomázon és Budapesten. Vegetárius óvodába reform-konyha szerinti táplálkozást állítottam össze.

 

1999-ben, az emlékérem alapításakor(Béky László) elsőként kaptam meg az Oláh Andor emlékérmet.

 

Az ETI-ben szerzett szakképesítéseim: Reflexológus, Életmód tanácsadó és terapeuta, Fitoterapeuta, Szemtréner, Alternatív mozgás-masszázs terapeuta, Alternatív fizioterapeuta, Akupresszőr. A felsorolt szakmai ágakban szakértő, vizsgaelnök, és vizsgáztató vagyok.

 

 
facebook